Csokis rakott palacsinta recept

Hozzávalók:
A palacsintához:
- 50dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 1l ásványvíz
- cukor
- só
Az öntethez:
- 2 db csokis pudingpor
- cukor
- tej
Elkészítése:
Palacsinta:
A lisztet, a tojást, a tejet és a víz felét csomómentesre eldolgozzuk. Sózzuk egy kegy kevéske cukrot is teszünk bele.
Hozzáadjuk a víz másik felét (én annyit szoktam még hozzárakni amennyi szükséges a jó állaghoz).
A palacsintasütőbe egy pár csepp olajat öntünk majd fél merőkanálnyi tésztát teszünk bele és kisütjük a palacsintákat.
Kb. 16-20 db palacsinta készül el belőle, attól függ, ki mennyire vastagot süt.
A puding: A pudingport és a cukrot csomómentesre keverem egy lábosban, annyi tejjel amennyit ír a puding tasakjának hátulja. Felteszem a tűzhelyre és a maradék tejet is hozzákeverem (amennyit ír a tasak hátulja ez mindegyiknél más lehet.
Miután kész a palacsintákat egyesével rakjuk egymásra egy nagyobb tányérra, mint ahogy a képen is van és közéjük kenjük a meleg pudingot.
Arányosan osszuk el a pudingot, hogy ha az összes palacsinta közé kerüljön. A maradék pudingot elkenjük az egész palacsintahalmon.
Kb.20-30 percet hagyjuk hűlni és utána már szeletelhető is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »