Csokis rakott palacsinta recept
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 50dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 dl tej
- 1l ásványvíz
- cukor
- só
Az öntethez:
- 2 db csokis pudingpor
- cukor
- tej
Elkészítése:
Palacsinta:
A lisztet, a tojást, a tejet és a víz felét csomómentesre eldolgozzuk. Sózzuk egy kegy kevéske cukrot is teszünk bele.
Hozzáadjuk a víz másik felét (én annyit szoktam még hozzárakni amennyi szükséges a jó állaghoz).
A palacsintasütőbe egy pár csepp olajat öntünk majd fél merőkanálnyi tésztát teszünk bele és kisütjük a palacsintákat.
Kb. 16-20 db palacsinta készül el belőle, attól függ, ki mennyire vastagot süt.
A puding: A pudingport és a cukrot csomómentesre keverem egy lábosban, annyi tejjel amennyit ír a puding tasakjának hátulja. Felteszem a tűzhelyre és a maradék tejet is hozzákeverem (amennyit ír a tasak hátulja ez mindegyiknél más lehet.
Miután kész a palacsintákat egyesével rakjuk egymásra egy nagyobb tányérra, mint ahogy a képen is van és közéjük kenjük a meleg pudingot.
Arányosan osszuk el a pudingot, hogy ha az összes palacsinta közé kerüljön. A maradék pudingot elkenjük az egész palacsintahalmon.
Kb.20-30 percet hagyjuk hűlni és utána már szeletelhető is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

