Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis rakott palacsinta recept

Csokis rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A palacsintához:

    • 50dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej
    • 1l ásványvíz
    • cukor

    Az öntethez:

    • 2 db csokis pudingpor
    • cukor
    • tej

    Elkészítése:
    Palacsinta:
    A lisztet, a tojást, a tejet és a víz felét csomómentesre eldolgozzuk. Sózzuk egy kegy kevéske cukrot is teszünk bele.
    Hozzáadjuk a víz másik felét (én annyit szoktam még hozzárakni amennyi szükséges a jó állaghoz).
    A palacsintasütőbe egy pár csepp olajat öntünk majd fél merőkanálnyi tésztát teszünk bele és kisütjük a palacsintákat.
    Kb. 16-20 db palacsinta készül el belőle, attól függ, ki mennyire vastagot süt.

    A puding: A pudingport és a cukrot csomómentesre keverem egy lábosban, annyi tejjel amennyit ír a puding tasakjának hátulja. Felteszem a tűzhelyre és a maradék tejet is hozzákeverem (amennyit ír a tasak hátulja ez mindegyiknél más lehet.
    Miután kész a palacsintákat egyesével rakjuk egymásra egy nagyobb tányérra, mint ahogy a képen is van és közéjük kenjük a meleg pudingot.
    Arányosan osszuk el a pudingot, hogy ha az összes palacsinta közé kerüljön. A maradék pudingot elkenjük az egész palacsintahalmon.
    Kb.20-30 percet hagyjuk hűlni és utána már szeletelhető is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá