Hozzávalók:
A palacsintához:
Az öntethez:
Elkészítése:
Palacsinta:
A lisztet, a tojást, a tejet és a víz felét csomómentesre eldolgozzuk. Sózzuk egy kegy kevéske cukrot is teszünk bele.
Hozzáadjuk a víz másik felét (én annyit szoktam még hozzárakni amennyi szükséges a jó állaghoz).
A palacsintasütőbe egy pár csepp olajat öntünk majd fél merőkanálnyi tésztát teszünk bele és kisütjük a palacsintákat.
Kb. 16-20 db palacsinta készül el belőle, attól függ, ki mennyire vastagot süt.
A puding: A pudingport és a cukrot csomómentesre keverem egy lábosban, annyi tejjel amennyit ír a puding tasakjának hátulja. Felteszem a tűzhelyre és a maradék tejet is hozzákeverem (amennyit ír a tasak hátulja ez mindegyiknél más lehet.
Miután kész a palacsintákat egyesével rakjuk egymásra egy nagyobb tányérra, mint ahogy a képen is van és közéjük kenjük a meleg pudingot.
Arányosan osszuk el a pudingot, hogy ha az összes palacsinta közé kerüljön. A maradék pudingot elkenjük az egész palacsintahalmon.
Kb.20-30 percet hagyjuk hűlni és utána már szeletelhető is.