Csalafinta palacsinta recept

Hozzávalók:
- 1 db 26cm-es kapcsos tortaforma,sütőpapír a kibéleléshez
- 25 db előzetesen kisütött palacsinta
- 1 cs babapiskóta /kb 14db/
- kávé,tej
- rum /kb 30ml elegendő/
- porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
A krémekhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs csokis pudingpor
- fél-fél liter tej a felfőzéshez és
- 3-3 ek cukor
- 1 üveg kimagozott meggybefőtt
- 1 cs puncs pudingpor
Elkészítése:
A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kávét,tejet,rumot összekeverjük,a babapiskótákat belemártogatjuk és a forma aljába szorosan egymásmellé rakjuk. A palacsintákat betöltjük cukros kakaóporral,jól feltekerjük,a két végét levágjuk és egyenlőre félre tesszük. /Én nagy serpenyőben sütöttem a palacsintát,így 14 db elegendő volt/ A vaníliás pudingot felfőzzük és melegen ráöntjük a babapiskótára.
Ezután következik a csigaalak a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymásután fektetve beborítjuk a vanília pudingos felületet. Ezt a réteget a sűrűre főzött meleg csokis pudinggal öntjük le. Ezután a meggyszemekkel fedjük le a tortát,amit előzőleg lecsepegtettünk.
A befőtt levével és a puncs pudingot felfőzzük és ezt is melegen a meggyre borítjuk. Az így elkészített ínyencséget kihűtjük,a hűtőszekrénybe helyezzük és minimum fél nap elteltével a kapcsos rész leválasztásával az édesszájúak nagy örömére megvághatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »