Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csalafinta palacsinta recept

Csalafinta palacsinta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 db 26cm-es kapcsos tortaforma,sütőpapír a kibéleléshez
    • 25 db előzetesen kisütött palacsinta
    • 1 cs babapiskóta /kb 14db/
    • kávé,tej
    • rum /kb 30ml elegendő/
    • porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    A krémekhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 cs csokis pudingpor
    • fél-fél liter tej a felfőzéshez és
    • 3-3 ek cukor
    • 1 üveg kimagozott meggybefőtt
    • 1 cs puncs pudingpor

    Elkészítése:
    A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kávét,tejet,rumot összekeverjük,a babapiskótákat belemártogatjuk és a forma aljába szorosan egymásmellé rakjuk. A palacsintákat betöltjük cukros kakaóporral,jól feltekerjük,a két végét levágjuk és egyenlőre félre tesszük. /Én nagy serpenyőben sütöttem a palacsintát,így 14 db elegendő volt/ A vaníliás pudingot felfőzzük és melegen ráöntjük a babapiskótára.
    Ezután következik a csigaalak a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymásután fektetve beborítjuk a vanília pudingos felületet. Ezt a réteget a sűrűre főzött meleg csokis pudinggal öntjük le. Ezután a meggyszemekkel fedjük le a tortát,amit előzőleg lecsepegtettünk.
    A befőtt levével és a puncs pudingot felfőzzük és ezt is melegen a meggyre borítjuk. Az így elkészített ínyencséget kihűtjük,a hűtőszekrénybe helyezzük és minimum fél nap elteltével a kapcsos rész leválasztásával az édesszájúak nagy örömére megvághatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá