Csalafinta palacsinta recept

Hozzávalók:
- 1 db 26cm-es kapcsos tortaforma,sütőpapír a kibéleléshez
- 25 db előzetesen kisütött palacsinta
- 1 cs babapiskóta /kb 14db/
- kávé,tej
- rum /kb 30ml elegendő/
- porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
A krémekhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs csokis pudingpor
- fél-fél liter tej a felfőzéshez és
- 3-3 ek cukor
- 1 üveg kimagozott meggybefőtt
- 1 cs puncs pudingpor
Elkészítése:
A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kávét,tejet,rumot összekeverjük,a babapiskótákat belemártogatjuk és a forma aljába szorosan egymásmellé rakjuk. A palacsintákat betöltjük cukros kakaóporral,jól feltekerjük,a két végét levágjuk és egyenlőre félre tesszük. /Én nagy serpenyőben sütöttem a palacsintát,így 14 db elegendő volt/ A vaníliás pudingot felfőzzük és melegen ráöntjük a babapiskótára.
Ezután következik a csigaalak a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymásután fektetve beborítjuk a vanília pudingos felületet. Ezt a réteget a sűrűre főzött meleg csokis pudinggal öntjük le. Ezután a meggyszemekkel fedjük le a tortát,amit előzőleg lecsepegtettünk.
A befőtt levével és a puncs pudingot felfőzzük és ezt is melegen a meggyre borítjuk. Az így elkészített ínyencséget kihűtjük,a hűtőszekrénybe helyezzük és minimum fél nap elteltével a kapcsos rész leválasztásával az édesszájúak nagy örömére megvághatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »