Céklás palacsinta recept

Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kisebb cékla
- 1 dl tejszín
- 1 dl ásványvíz
- 1 mk sütőpor
- 1 ek cukor
- vanília aroma
- reszelt citromhéj
- őrölt fahéj
- csipet só
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tojást keverjük habosra egy csipet sóval, a cukorral, a vanília aromával, ízlés szerint őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és az ásványvizet, majd keverjük össze.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd keverjük simára a masszát.
Végül reszeljük hozzá a céklát, és adjuk hozzá az étolajat, majd szintén keverjük alaposan össze.
A palacsintasütőt melegítsük fel, majd kenjük ki olajjal. Kanalazzunk bele kisebb halmokat a palacsintatésztából. (Egymástól távolabb kanalazzuk a masszát, mert kissé szétfolyik.)
Ezután alacsony hőfokon süssük a palacsinták mindkét oldalát szép pirosra.
Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
Ízlés szerint kínálhatjuk még vanília mártással, tejszínhabbal, stb. Én mogyorós krémport vertem habbá, és azzal tálaltam.
A céklás palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »