Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklás palacsinta recept

Céklás palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kisebb cékla
    • 1 dl tejszín
    • 1 dl ásványvíz
    • 1 mk sütőpor
    • 1 ek cukor
    • vanília aroma
    • reszelt citromhéj
    • őrölt fahéj
    • csipet só
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tojást keverjük habosra egy csipet sóval, a cukorral, a vanília aromával, ízlés szerint őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és az ásványvizet, majd keverjük össze.

    Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd keverjük simára a masszát.
    Végül reszeljük hozzá a céklát, és adjuk hozzá az étolajat, majd szintén keverjük alaposan össze.

    A palacsintasütőt melegítsük fel, majd kenjük ki olajjal. Kanalazzunk bele kisebb halmokat a palacsintatésztából. (Egymástól távolabb kanalazzuk a masszát, mert kissé szétfolyik.)

    Ezután alacsony hőfokon süssük a palacsinták mindkét oldalát szép pirosra.

    Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

    Tipp:

    Ízlés szerint kínálhatjuk még vanília mártással, tejszínhabbal, stb. Én mogyorós krémport vertem habbá, és azzal tálaltam.

    A céklás palacsinta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 178 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 19 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá