Céklás palacsinta recept
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kisebb cékla
- 1 dl tejszín
- 1 dl ásványvíz
- 1 mk sütőpor
- 1 ek cukor
- vanília aroma
- reszelt citromhéj
- őrölt fahéj
- csipet só
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tojást keverjük habosra egy csipet sóval, a cukorral, a vanília aromával, ízlés szerint őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és az ásványvizet, majd keverjük össze.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd keverjük simára a masszát.
Végül reszeljük hozzá a céklát, és adjuk hozzá az étolajat, majd szintén keverjük alaposan össze.
A palacsintasütőt melegítsük fel, majd kenjük ki olajjal. Kanalazzunk bele kisebb halmokat a palacsintatésztából. (Egymástól távolabb kanalazzuk a masszát, mert kissé szétfolyik.)
Ezután alacsony hőfokon süssük a palacsinták mindkét oldalát szép pirosra.
Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
Ízlés szerint kínálhatjuk még vanília mártással, tejszínhabbal, stb. Én mogyorós krémport vertem habbá, és azzal tálaltam.
A céklás palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 9 g