Céklás palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 kisebb cékla
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl ásványvíz
  • 1 mk sütőpor
  • 1 ek cukor
  • vanília aroma
  • reszelt citromhéj
  • őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tojást keverjük habosra egy csipet sóval, a cukorral, a vanília aromával, ízlés szerint őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és az ásványvizet, majd keverjük össze.

Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd keverjük simára a masszát.
Végül reszeljük hozzá a céklát, és adjuk hozzá az étolajat, majd szintén keverjük alaposan össze.

A palacsintasütőt melegítsük fel, majd kenjük ki olajjal. Kanalazzunk bele kisebb halmokat a palacsintatésztából. (Egymástól távolabb kanalazzuk a masszát, mert kissé szétfolyik.)

Ezután alacsony hőfokon süssük a palacsinták mindkét oldalát szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

Ízlés szerint kínálhatjuk még vanília mártással, tejszínhabbal, stb. Én mogyorós krémport vertem habbá, és azzal tálaltam.