Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojást keverjük habosra egy csipet sóval, a cukorral, a vanília aromával, ízlés szerint őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és az ásványvizet, majd keverjük össze.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd keverjük simára a masszát.
Végül reszeljük hozzá a céklát, és adjuk hozzá az étolajat, majd szintén keverjük alaposan össze.
A palacsintasütőt melegítsük fel, majd kenjük ki olajjal. Kanalazzunk bele kisebb halmokat a palacsintatésztából. (Egymástól távolabb kanalazzuk a masszát, mert kissé szétfolyik.)
Ezután alacsony hőfokon süssük a palacsinták mindkét oldalát szép pirosra.
Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Ízlés szerint kínálhatjuk még vanília mártással, tejszínhabbal, stb. Én mogyorós krémport vertem habbá, és azzal tálaltam.