Burgonyás palacsinta torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 30 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk sütőpor
- 10 dkg főtt,áttört burgonya
- 1 csipet őrölt bors
- 1 kk só
- 5 dl szódavíz
- 5 ek étolaj
Töltéshez:
- 20 dkg reszelt sajt
- kb 350 g tejföl
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kiverjük és egyenként kisütjük a palacsintákat. Ha túl sűrű lenne a tésztánk,akkor hígítsuk szódavízzel. A palacsintatésztánk egyébként egy kissé sűrűbb lesz,így a jó.
A kisült palacsintákat egy olajozott formára rakjuk, egyenként megkenjük tejföllel,megszórjuk reszelt sajttal. Addig tesszük a műveletet,míg a palacsintánk el nem fogy. A legfelső palacsintát is megkenjük tejföllel,sajttal meghintjük,1 lapka sajtot tettem rá még pluszban.
A formát egy nagyobb tepsibe állítjuk és 180 fokon sütjük addig,míg egy kissé megpirosodik a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

