Burgonyás palacsinta torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 30 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg főtt,áttört burgonya
- 1 csipet őrölt bors
- 1 kk só
- 5 dl szódavíz
- 5 ek étolaj
Töltéshez:
- 20 dkg reszelt sajt
- kb 350 g tejföl
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kiverjük és egyenként kisütjük a palacsintákat. Ha túl sűrű lenne a tésztánk,akkor hígítsuk szódavízzel. A palacsintatésztánk egyébként egy kissé sűrűbb lesz,így a jó.
A kisült palacsintákat egy olajozott formára rakjuk, egyenként megkenjük tejföllel,megszórjuk reszelt sajttal. Addig tesszük a műveletet,míg a palacsintánk el nem fogy. A legfelső palacsintát is megkenjük tejföllel,sajttal meghintjük,1 lapka sajtot tettem rá még pluszban.
A formát egy nagyobb tepsibe állítjuk és 180 fokon sütjük addig,míg egy kissé megpirosodik a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »