Burgonyás palacsinta torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 30 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg főtt,áttört burgonya
- 1 csipet őrölt bors
- 1 kk só
- 5 dl szódavíz
- 5 ek étolaj
Töltéshez:
- 20 dkg reszelt sajt
- kb 350 g tejföl
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kiverjük és egyenként kisütjük a palacsintákat. Ha túl sűrű lenne a tésztánk,akkor hígítsuk szódavízzel. A palacsintatésztánk egyébként egy kissé sűrűbb lesz,így a jó.
A kisült palacsintákat egy olajozott formára rakjuk, egyenként megkenjük tejföllel,megszórjuk reszelt sajttal. Addig tesszük a műveletet,míg a palacsintánk el nem fogy. A legfelső palacsintát is megkenjük tejföllel,sajttal meghintjük,1 lapka sajtot tettem rá még pluszban.
A formát egy nagyobb tepsibe állítjuk és 180 fokon sütjük addig,míg egy kissé megpirosodik a teteje.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »