Bögrés-kefires minipalacsinták recept

Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl méretű.
- 1 bögre liszt
- 1 csapott tk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre kefir
- 4-5 ek olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet egy tálba mérjük, beleszórjuk a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat a cukrokkal, a sóval, majd a kefirrel simára keverjük.
Beleforgatjuk a sütőporos lisztet, és csomómentes masszává keverjük.
Egy serpenyőt jól felforrósítunk, kikenjük olajjal, majd kb. 2 evőkanálnyi tésztát teszünk bele.
Ez szépen elterül magától.
Addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a felületén, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
A serpenyőt minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes olajjal átkenni.
Tipp:
Egy korábbi sütögetésből maradt meg egy kevés kefir. Ezt felhasználva sütöttem pár apró palacsintát a gyerekek örömére. A pár darab az pontosan 29 lett, de ezt senki sem bánta :-) Puha, könnyű kis desszert akár lekvárral, akár mogyorókrémmel is isteni.
A bögrés-kefires minipalacsinták kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »