Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl méretű.
Elkészítése:
A lisztet egy tálba mérjük, beleszórjuk a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat a cukrokkal, a sóval, majd a kefirrel simára keverjük.
Beleforgatjuk a sütőporos lisztet, és csomómentes masszává keverjük.
Egy serpenyőt jól felforrósítunk, kikenjük olajjal, majd kb. 2 evőkanálnyi tésztát teszünk bele.
Ez szépen elterül magától.
Addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a felületén, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
A serpenyőt minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes olajjal átkenni.
Egy korábbi sütögetésből maradt meg egy kevés kefir. Ezt felhasználva sütöttem pár apró palacsintát a gyerekek örömére. A pár darab az pontosan 29 lett, de ezt senki sem bánta :-) Puha, könnyű kis desszert akár lekvárral, akár mogyorókrémmel is isteni.