Bögrés francia palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
2 dl-es bögrével mérve
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre habtejszín
- fél bögre porcukor
- 5 dkg vaj
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
- vaj a sütéshez
Elkészítése:
A vajat langyosra olvasztjuk.
A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre sütjük.
A sütéshez használt vajat csak melegítjük, nem forrósítjuk fel, mert különben elég a palacsinta.
Amikor megszilárdul, már lehet is fordítani. A szokásosnál, tehát a hagyományostól eltérő, vastagabb palacsintákat kapunk.
Kellemes íze van. Csak önmagában, töltés nélkül, vaníliás porcukorral megszórva tálalhatjuk.
Persze ízlés szerint tölthetjük is. Én házi baracklekvárral töltöttem be a palacsintákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »