Bögrés francia palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
2 dl-es bögrével mérve
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre habtejszín
- fél bögre porcukor
- 5 dkg vaj
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
- vaj a sütéshez
Elkészítése:
A vajat langyosra olvasztjuk.
A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre sütjük.
A sütéshez használt vajat csak melegítjük, nem forrósítjuk fel, mert különben elég a palacsinta.
Amikor megszilárdul, már lehet is fordítani. A szokásosnál, tehát a hagyományostól eltérő, vastagabb palacsintákat kapunk.
Kellemes íze van. Csak önmagában, töltés nélkül, vaníliás porcukorral megszórva tálalhatjuk.
Persze ízlés szerint tölthetjük is. Én házi baracklekvárral töltöttem be a palacsintákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









