Bodzás gofri recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kristálycukor
- 20 dkg vaj
- 1 kk sütőpor
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- 25 dkg liszt
- 1 kk búza sikér
- 1 kk vanília kivonat
- 2 nagy bodzavirág
- só
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, az olvasztott, de nem forró vajat és egy csipet sót. A megmosott bodza fehér virágjait egy ollóval levagdossuk és a tésztába tesszük. A kemény tojáshabot fakanállal óvatosan beleforgatjuk, elkeverjük.
Olajjal kikent gofrisütőben megsütjük a gofrikat
Tejszínhabbal, porcukorral, lekvárral, bodzavirággal kínáljuk.
Tipp:
Figyelem! A bodzát sohasem forgalmas utak mellől szedjétek!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.