Bodzás gofri recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kristálycukor
- 20 dkg vaj
- 1 kk sütőpor
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- 25 dkg liszt
- 1 kk búza sikér
- 1 kk vanília kivonat
- 2 nagy bodzavirág
- só
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, az olvasztott, de nem forró vajat és egy csipet sót. A megmosott bodza fehér virágjait egy ollóval levagdossuk és a tésztába tesszük. A kemény tojáshabot fakanállal óvatosan beleforgatjuk, elkeverjük.
Olajjal kikent gofrisütőben megsütjük a gofrikat
Tejszínhabbal, porcukorral, lekvárral, bodzavirággal kínáljuk.
Tipp:
Figyelem! A bodzát sohasem forgalmas utak mellől szedjétek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »