Bodzás gofri recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kristálycukor
- 20 dkg vaj
- 1 kk sütőpor
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- 25 dkg liszt
- 1 kk búza sikér
- 1 kk vanília kivonat
- 2 nagy bodzavirág
- só
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, az olvasztott, de nem forró vajat és egy csipet sót. A megmosott bodza fehér virágjait egy ollóval levagdossuk és a tésztába tesszük. A kemény tojáshabot fakanállal óvatosan beleforgatjuk, elkeverjük.
Olajjal kikent gofrisütőben megsütjük a gofrikat
Tejszínhabbal, porcukorral, lekvárral, bodzavirággal kínáljuk.
Tipp:
Figyelem! A bodzát sohasem forgalmas utak mellől szedjétek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »