Bécsi túrós palacsinta recept

Hozzávalók:
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 4 dl tej
- 3 dl finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- étolaj a kisütéshez
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg mazsola
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
Öntethez
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl édes habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral fehérre keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a lisztet és csomómentesre keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Tegyük félre pihenni a tésztát, majd palacsintasütőben süssük ki egyesével őket. (Mindegyik palacsinta alá tegyünk kevés olajat.)
Töltelék készítése:
A mazsolát áztassuk be forró vízbe. A tojásokat válaszuk szét és a fehérjét verjük kemény habbá. A vajat habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgákat, majd keverjük bele az áttört túrót is, a citromhéjat, majd a lecsepegtetett mazsolát. Óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.
Öntet készítése:
Az öntethez keverd össze jól a tojást a vaníliás cukorral és a tejszínnel. Akkor jó, ha már habos.
Töltsd meg a palacsintákat a túrós krémmel, majd vágd ketté és sorakoztasd vajjal kikent hőálló tálba és csorgasd a tetejükre az öntetet.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt süsd a tésztát arany barnára.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »