Bécsi túrós palacsinta recept

Hozzávalók:
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 4 dl tej
- 3 dl finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- étolaj a kisütéshez
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg mazsola
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
Öntethez
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl édes habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral fehérre keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a lisztet és csomómentesre keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Tegyük félre pihenni a tésztát, majd palacsintasütőben süssük ki egyesével őket. (Mindegyik palacsinta alá tegyünk kevés olajat.)
Töltelék készítése:
A mazsolát áztassuk be forró vízbe. A tojásokat válaszuk szét és a fehérjét verjük kemény habbá. A vajat habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgákat, majd keverjük bele az áttört túrót is, a citromhéjat, majd a lecsepegtetett mazsolát. Óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.
Öntet készítése:
Az öntethez keverd össze jól a tojást a vaníliás cukorral és a tejszínnel. Akkor jó, ha már habos.
Töltsd meg a palacsintákat a túrós krémmel, majd vágd ketté és sorakoztasd vajjal kikent hőálló tálba és csorgasd a tetejükre az öntetet.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt süsd a tésztát arany barnára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »