Bécsi palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsinta tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 csapott ek finomliszt
- 1 teáskanál só
- 5 dl tej
- 0.5 dl napraforgó olaj
- 2 ek cukor
Töltelékhez:
- 10 dkg dió (darált)
- 3 ek porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál rum
- 10 dkg ananászkonzerv
Vanília mártáshoz:
- 5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítése:
Palacsinta tészta:
A tészta hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, és egyesével kisütögetjük a palacsintákat.
Töltelék:
Darált diót a porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockára vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. A kisütött palacsintákat a töltelékkel megtöltjük, és háromszögletűre hajtjuk.
Vanília mártás:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat, fél dl tejet, ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral jól kikeverjük.
Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejhez, és habverővel keverjük, amíg besűrűsödik.
Tűzről levéve belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.
Palacsinták tetejére öntve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »