Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bécsi palacsinta recept

Bécsi palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 csapott ek finomliszt
    • 1 teáskanál só
    • 5 dl tej
    • 0.5 dl napraforgó olaj
    • 2 ek cukor

    Töltelékhez:

    • 10 dkg dió (darált)
    • 3 ek porcukor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 teáskanál rum
    • 10 dkg ananászkonzerv

    Vanília mártáshoz:

    • 5 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tasak vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    Palacsinta tészta:

    A tészta hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, és egyesével kisütögetjük a palacsintákat.

    Töltelék:

    Darált diót a porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockára vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. A kisütött palacsintákat a töltelékkel megtöltjük, és háromszögletűre hajtjuk.

    Vanília mártás:

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat, fél dl tejet, ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral jól kikeverjük.

    Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejhez, és habverővel keverjük, amíg besűrűsödik.

    Tűzről levéve belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.

    Palacsinták tetejére öntve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá