Bécsi palacsinta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Palacsinta tésztához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 csapott ek finomliszt
- 1 teáskanál só
- 5 dl tej
- 0.5 dl napraforgó olaj
- 2 ek cukor
Töltelékhez:
- 10 dkg dió (darált)
- 3 ek porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál rum
- 10 dkg ananászkonzerv
Vanília mártáshoz:
- 5 dl tej
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítése:
Palacsinta tészta:
A tészta hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, és egyesével kisütögetjük a palacsintákat.
Töltelék:
Darált diót a porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockára vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. A kisütött palacsintákat a töltelékkel megtöltjük, és háromszögletűre hajtjuk.
Vanília mártás:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat, fél dl tejet, ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral jól kikeverjük.
Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejhez, és habverővel keverjük, amíg besűrűsödik.
Tűzről levéve belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.
Palacsinták tetejére öntve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.