Bécsi palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta tésztához:

  • 3 tojás
  • 12 csapott ek finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 5 dl tej
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 2 ek cukor

Töltelékhez:

  • 10 dkg dió (darált)
  • 3 ek porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 teáskanál rum
  • 10 dkg ananászkonzerv

Vanília mártáshoz:

  • 5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

Elkészítése:

Palacsinta tészta:

A tészta hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, és egyesével kisütögetjük a palacsintákat.

Töltelék:

Darált diót a porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockára vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. A kisütött palacsintákat a töltelékkel megtöltjük, és háromszögletűre hajtjuk.

Vanília mártás:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat, fél dl tejet, ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral jól kikeverjük.

Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejhez, és habverővel keverjük, amíg besűrűsödik.

Tűzről levéve belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.

Palacsinták tetejére öntve tálaljuk.