Apró palacsinta Jamie Olivertől recept

Hozzávalók:
- 12 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 púpos kk sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek cukor
- 1,5 dl tej
- 1 ek olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük a sóval, és a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva csomómentes tésztát kavarunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd finom, de határozott mozdulatokkal a tésztába forgatjuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, amit egy szilikon ecsettel vékonyan kikenünk. Ezt érdemes minden egyes palacsinta előtt megtenni.
A tésztából két evőkanálnyit a serpenyőbe merünk, a kanál domború oldalával, körkörös mozdulattal kicsit elsimítjuk.
Ha már apró buborékok jelennek meg a palacsinta felületén, akkor megfordítjuk. Közepestől kicsit mérsékeltebb lángon sütjük, hogy a palacsinta biztosan átsüljön.
Mézzel, lekvárral, mogyorókrémmel, esetleg pudinggal kínáljuk.
Tipp:
Egy kis desszertet ígértem a gyerekeknek, ami most palacsinta lett, mégpedig apró palacsinta, mert ezt jobban kedvelik, mint a hagyományos méretű társát. Jamie Oliver receptje alapján készült. Egyszerű, puha, finom. Nekünk nem túl édes, de ez persze ízlés kérdése. A gyerekek mogyorókrémmel és baracklekvárral kérték.
21 db kis palacsinta lett ebből az adag tésztából.
A apró palacsinta jamie olivertől kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »