Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük a sóval, és a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva csomómentes tésztát kavarunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd finom, de határozott mozdulatokkal a tésztába forgatjuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, amit egy szilikon ecsettel vékonyan kikenünk. Ezt érdemes minden egyes palacsinta előtt megtenni.
A tésztából két evőkanálnyit a serpenyőbe merünk, a kanál domború oldalával, körkörös mozdulattal kicsit elsimítjuk.
Ha már apró buborékok jelennek meg a palacsinta felületén, akkor megfordítjuk. Közepestől kicsit mérsékeltebb lángon sütjük, hogy a palacsinta biztosan átsüljön.
Mézzel, lekvárral, mogyorókrémmel, esetleg pudinggal kínáljuk.
Egy kis desszertet ígértem a gyerekeknek, ami most palacsinta lett, mégpedig apró palacsinta, mert ezt jobban kedvelik, mint a hagyományos méretű társát. Jamie Oliver receptje alapján készült. Egyszerű, puha, finom. Nekünk nem túl édes, de ez persze ízlés kérdése. A gyerekek mogyorókrémmel és baracklekvárral kérték.
21 db kis palacsinta lett ebből az adag tésztából.