Amcsi palacsinta recept

Hozzávalók:
- 1 teáskanál fahéj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
- 5 dl tej
- 2 csipet só
- 2 teáskanál kristálycukor
- 2 csomag vanília cukor
- 6 dl liszt
- 2 db körte
- 3 teáskanál vanília aroma
- 6 g porélesztő
- 1 csipet citromhéj
Elkészítése:
A lisztet, sót, élesztőt, fahéjat, citromhéjat összekeverjük. A tejet langyosra melegítjük, beletesszük az aromát, majd a lisztes keverékhez adjuk. Megint összekeverjük, közbe beletesszük a 2 tojást, majd a körtét belereszeljük és cukrot is hozzáadjuk, folyamatosan keverjük. A palacsintasütőbe teszünk kb. egy teáskanál margarint majd mikor már forró, akkor a palacsinta tésztából kb. 3-4 mm vastag tésztát sütünk. Mikor aranybarna megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Minden sütés előtt teszünk margarint a palacsintasütőbe, mert hamar megég, oda kell figyelni. Pudingport a leírtak szerint elkészítjük és ezzel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »