Amcsi palacsinta recept
Hozzávalók:
- 1 teáskanál fahéj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg margarin
- 5 dl tej
- 2 csipet só
- 2 teáskanál kristálycukor
- 2 csomag vanília cukor
- 6 dl liszt
- 2 db körte
- 3 teáskanál vanília aroma
- 6 g porélesztő
- 1 csipet citromhéj
Elkészítése:
A lisztet, sót, élesztőt, fahéjat, citromhéjat összekeverjük. A tejet langyosra melegítjük, beletesszük az aromát, majd a lisztes keverékhez adjuk. Megint összekeverjük, közbe beletesszük a 2 tojást, majd a körtét belereszeljük és cukrot is hozzáadjuk, folyamatosan keverjük. A palacsintasütőbe teszünk kb. egy teáskanál margarint majd mikor már forró, akkor a palacsinta tésztából kb. 3-4 mm vastag tésztát sütünk. Mikor aranybarna megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Minden sütés előtt teszünk margarint a palacsintasütőbe, mert hamar megég, oda kell figyelni. Pudingport a leírtak szerint elkészítjük és ezzel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

