Almás palacsinta recept
Hozzávalók:
- 15 dkg fehér liszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 dl tej
- 2,5 dl ásványvíz
- 0,5 kg reszelt alma
- 1 tk cukor (vagy 2-3 csepp folyékony édesítő)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja
Tálaláshoz:
- porcukor
- fahéj
- gyümölcs
Elkészítése:
Az almát megmossuk, megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A lisztből, tojásból és a tejből egy kevés sóval csomómentes palacsintatésztát készítünk. Hozzáadjuk a lereszelt almát, a citrom reszelt héját és a cukrot (vagy édesítőt).
A palacsintasütőt felforrósítjuk, kevés olajjal kikenjük, merünk rá a palacsinta tésztájából, és mindkét oldalát szép világosra sütjük.
Semmiképp ne a legmagasabb hőfokon süssük, mert hamar leég, és a közepe nem sül meg. (Kb. 2 perc az egyik oldala, 1 perc a másik.)
Fahéjjal és cukorral kínáljuk, de adhatunk mellé bármilyen gyümölcsöt is.
Jó étvágyat!
A almás palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


