Almás palacsinta recept

Hozzávalók:
- palacsinta tészta (attól függően, hogy mekkora a család és mennyi időnk van)
Töltelékhez:
- 70 dkg alma
- 5 dkg margarin
- 1 citrom
- 5 dkg dióbél
- fahéj
- vaníliás cukor
- 1dl fehérbor
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük.
Kikavarjuk a palacsinta tésztát egy kicsit sűrűbbre és az alma 1/3-át is hozzáadjuk.
A többi almát lábasba tesszük, ráöntjük a bort, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, belerakjuk a citrom héját, a levét, a fahéjat és a vaníliás cukrot.
Fedővel letakarva alma pépet készítünk. Ezzel töltjük meg a palacsintákat.
Vajazott tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, megszórjuk durvára tört vagy vagdalt dióval.
Cukrot szórunk rá, kevés olvasztott margarinnal locsoljuk és sütőbe tesszük míg jól át nem melegszik.
Persze ha sok palacsintát sütünk ki akkor a töltelék mennyiségét is növeljük, meg persze attól is függ ki szereti kicsit vagy nagyon megtöltve a palacsintát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »