Almás palacsinta recept

Hozzávalók:
- palacsinta tészta (attól függően, hogy mekkora a család és mennyi időnk van)
Töltelékhez:
- 70 dkg alma
- 5 dkg margarin
- 1 citrom
- 5 dkg dióbél
- fahéj
- vaníliás cukor
- 1dl fehérbor
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük.
Kikavarjuk a palacsinta tésztát egy kicsit sűrűbbre és az alma 1/3-át is hozzáadjuk.
A többi almát lábasba tesszük, ráöntjük a bort, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, belerakjuk a citrom héját, a levét, a fahéjat és a vaníliás cukrot.
Fedővel letakarva alma pépet készítünk. Ezzel töltjük meg a palacsintákat.
Vajazott tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, megszórjuk durvára tört vagy vagdalt dióval.
Cukrot szórunk rá, kevés olvasztott margarinnal locsoljuk és sütőbe tesszük míg jól át nem melegszik.
Persze ha sok palacsintát sütünk ki akkor a töltelék mennyiségét is növeljük, meg persze attól is függ ki szereti kicsit vagy nagyon megtöltve a palacsintát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »