Almás – kelt tésztás palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 l tej
- 1 teáskanál cukor
- 2 db alma
- csipet só
- étolaj a sütéshez
- fahéjas cukor a tálaláshoz
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe morzsolom és 5 perc alatt habosra futtatom. Közben az almákat egy nagylyukú reszelőn lereszelem.
A liszthez hozzáadom a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a reszelt almát és egy csipet sót. Sűrű palacsintatésztát kapok, amit meleg helyen 45 percig kelesztek.
A megkelt tésztát palcsinta sütőben kisütöm. A kisütött palacsintákat fahéjas cukorral ízesítem és négy részbe hajtom. A megadott mennyiségekből kb. 8 db vastag tésztás, illatos palacsinta készül.
Tipp:
Szárított élesztővel is készíthető (ekkor az élesztőt nem kell külön felfuttatni).
A almás – kelt tésztás palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »