Almás – kelt tésztás palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 l tej
- 1 teáskanál cukor
- 2 db alma
- csipet só
- étolaj a sütéshez
- fahéjas cukor a tálaláshoz
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe morzsolom és 5 perc alatt habosra futtatom. Közben az almákat egy nagylyukú reszelőn lereszelem.
A liszthez hozzáadom a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a reszelt almát és egy csipet sót. Sűrű palacsintatésztát kapok, amit meleg helyen 45 percig kelesztek.
A megkelt tésztát palcsinta sütőben kisütöm. A kisütött palacsintákat fahéjas cukorral ízesítem és négy részbe hajtom. A megadott mennyiségekből kb. 8 db vastag tésztás, illatos palacsinta készül.
Tipp:
Szárított élesztővel is készíthető (ekkor az élesztőt nem kell külön felfuttatni).
A almás – kelt tésztás palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »