Almás – kelt tésztás palacsinta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 l tej
- 1 teáskanál cukor
- 2 db alma
- csipet só
- étolaj a sütéshez
- fahéjas cukor a tálaláshoz
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe morzsolom és 5 perc alatt habosra futtatom. Közben az almákat egy nagylyukú reszelőn lereszelem.
A liszthez hozzáadom a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a reszelt almát és egy csipet sót. Sűrű palacsintatésztát kapok, amit meleg helyen 45 percig kelesztek.
A megkelt tésztát palcsinta sütőben kisütöm. A kisütött palacsintákat fahéjas cukorral ízesítem és négy részbe hajtom. A megadott mennyiségekből kb. 8 db vastag tésztás, illatos palacsinta készül.
Tipp:
Szárított élesztővel is készíthető (ekkor az élesztőt nem kell külön felfuttatni).
A almás – kelt tésztás palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 150 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 4 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.