Almás – kelt tésztás palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 l tej
- 1 teáskanál cukor
- 2 db alma
- csipet só
- étolaj a sütéshez
- fahéjas cukor a tálaláshoz
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukrozott tejbe morzsolom és 5 perc alatt habosra futtatom. Közben az almákat egy nagylyukú reszelőn lereszelem.
A liszthez hozzáadom a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a reszelt almát és egy csipet sót. Sűrű palacsintatésztát kapok, amit meleg helyen 45 percig kelesztek.
A megkelt tésztát palcsinta sütőben kisütöm. A kisütött palacsintákat fahéjas cukorral ízesítem és négy részbe hajtom. A megadott mennyiségekből kb. 8 db vastag tésztás, illatos palacsinta készül.
Tipp:
Szárított élesztővel is készíthető (ekkor az élesztőt nem kell külön felfuttatni).
A almás – kelt tésztás palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »