Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-diós palacsinta, karamellel recept

Almás-diós palacsinta, karamellel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg tönkölyliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál barna nádcukor
    • 5 dl tej
    • 4-5 dl szódavíz
    • 1 mokkáskanál só
    • 1 dl olaj

    A töltelékhez:

    • 6 közepes alma
    • 3 dkg vaj
    • 10 dkg darált dió
    • 5 dkg mazsola
    • 10 dkg barna nádcukor
    • 1 mokkáskanál fahéj
    • 0,5 dl almapálinka

    A karamellhez:

    • 5 evőkanál cukor
    • 4 dkg vaj
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet folyamatosan kevergetve, sima palacsinta tésztává keverjük. Mikor ezzel készen vagyunk, a tésztát fél órát pihentetjük. Addig elkészítjük az alma tölteléket.

    Az almákat megtisztítjuk, negyedeljük, és kisebb szeletekre vágjuk. A vajon megpároljuk, közben hozzáadjuk a megmosott mazsolát, cukrot és a pálinkát. Mikor az alma megpárolódott hozzáadjuk a fahéjat és jól összekeverjük.

    A tésztát a pihentetés után, pici olajjal kikent palacsinta sütőben egymás után kisütjük.

    A cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat és jól egyneművé keverve, hozzáadjuk a tejet és addig forraljuk, míg teljesen sima lesz. Tálaláshoz, kissé felmelegítjük, míg újra folyóssá válik.

    A palacsintákra szórunk egy kanálnyi darált diót, ráteszünk egy kanálnyi párolt almát, elsimítjuk és négybe hajtva a tányérra tesszük, megszórjuk egy kevés porcukorral és megcsorgatjuk ízlés szerint a karamellel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá