Zalai fodros mákos-diós rétes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 1/2 dl étolaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelékhez:
- cukrozott mák ízlés szerint
- cukrozott dió ízlés szerint
- 15 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
1 dl langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A liszttel összekeverjük a sót, porcukrot, olajat, a megkelt élesztőt és a tojás sárgákat. A többi tejjel jól bedagasztjuk.
Ezután 6 cipót formázunk. Egyenként téglalap formára kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a kívánt töltelékkel és feltekerjük. Minden cipónál így járunk el.
2 rudat összefonunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 40 percet kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A mai napon reggel, villámlátogatáson volt nálunk a nászasszonyunk, Vali mama és Ő adta a receptet, amit meg kellett, hogy süssem. Bizony nem csalódtam benne,visszafelé Őket is megkínáltam. Nagyon finom lett!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »