Zalai fodros mákos-diós rétes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 1/2 dl étolaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelékhez:
- cukrozott mák ízlés szerint
- cukrozott dió ízlés szerint
- 15 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
1 dl langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A liszttel összekeverjük a sót, porcukrot, olajat, a megkelt élesztőt és a tojás sárgákat. A többi tejjel jól bedagasztjuk.
Ezután 6 cipót formázunk. Egyenként téglalap formára kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a kívánt töltelékkel és feltekerjük. Minden cipónál így járunk el.
2 rudat összefonunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 40 percet kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A mai napon reggel, villámlátogatáson volt nálunk a nászasszonyunk, Vali mama és Ő adta a receptet, amit meg kellett, hogy süssem. Bizony nem csalódtam benne,visszafelé Őket is megkínáltam. Nagyon finom lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

