Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zalai fodros mákos-diós rétes recept

Zalai fodros mákos-diós rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • csipet só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 5 dkg porcukor
    • 4 dl tej
    • 1/2 dl étolaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Töltelékhez:

    • cukrozott mák ízlés szerint
    • cukrozott dió ízlés szerint
    • 15 dkg olvasztott margarin

    Elkészítése:
    1 dl langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A liszttel összekeverjük a sót, porcukrot, olajat, a megkelt élesztőt és a tojás sárgákat. A többi tejjel jól bedagasztjuk.

    Ezután 6 cipót formázunk. Egyenként téglalap formára kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a kívánt töltelékkel és feltekerjük. Minden cipónál így járunk el.

    2 rudat összefonunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 40 percet kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

    A mai napon reggel, villámlátogatáson volt nálunk a nászasszonyunk, Vali mama és Ő adta a receptet, amit meg kellett, hogy süssem. Bizony nem csalódtam benne,visszafelé Őket is megkínáltam. Nagyon finom lett!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá