Zalai fodros mákos-diós rétes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 1/2 dl étolaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelékhez:
- cukrozott mák ízlés szerint
- cukrozott dió ízlés szerint
- 15 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
1 dl langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A liszttel összekeverjük a sót, porcukrot, olajat, a megkelt élesztőt és a tojás sárgákat. A többi tejjel jól bedagasztjuk.
Ezután 6 cipót formázunk. Egyenként téglalap formára kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a kívánt töltelékkel és feltekerjük. Minden cipónál így járunk el.
2 rudat összefonunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 40 percet kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A mai napon reggel, villámlátogatáson volt nálunk a nászasszonyunk, Vali mama és Ő adta a receptet, amit meg kellett, hogy süssem. Bizony nem csalódtam benne,visszafelé Őket is megkínáltam. Nagyon finom lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »