Zalai fodros mákos-diós rétes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 1/2 dl étolaj
  • 3 tojás sárgája

Töltelékhez:

  • cukrozott mák ízlés szerint
  • cukrozott dió ízlés szerint
  • 15 dkg olvasztott margarin

Elkészítése:
1 dl langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A liszttel összekeverjük a sót, porcukrot, olajat, a megkelt élesztőt és a tojás sárgákat. A többi tejjel jól bedagasztjuk.

Ezután 6 cipót formázunk. Egyenként téglalap formára kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a kívánt töltelékkel és feltekerjük. Minden cipónál így járunk el.

2 rudat összefonunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 40 percet kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A mai napon reggel, villámlátogatáson volt nálunk a nászasszonyunk, Vali mama és Ő adta a receptet, amit meg kellett, hogy süssem. Bizony nem csalódtam benne,visszafelé Őket is megkínáltam. Nagyon finom lett!