Vaníliás zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dl tej
- 2 mk cukor
- 6 gramm élesztő
- 7,5 dkg vaj
- 3 ek cukor
- 7 dl liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3-3,5 dl tej
- ízlés szerinti cukor
- olvasztott vaj
- cukor
Elkészítés:
2 dl langyos tejben feloldunk 2 mk. cukrot és 6 gramm szárított élesztőt. Kikeverünk 7,5 dkg vajat 3 evőkanál cukorral.
Hozzáöntünk 7 dl lisztet, a felfutott élesztőt, 1 tojást, és jól kidagasztjuk. Fél órát kelesztjük.
1 vaníliás pudingport felfőzünk 3-3,5 dl tejjel,ízlés szerint cukorral.
A krémet hagyjuk kihűlni, a tésztából pedig 10 gombócot formázunk. Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és letakarva további 20 percig kelesztjük. A krémet habzsákba töltjük, és a habzsák csőrét a tésztába szúrva annyi krémet teszünk bele, ami éppen kicsordul a zsemle tetején. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A zsemléket még forrón megkenjük olvasztott vajjal, és azonnal megszórjuk kristálycukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »