Vaníliás zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dl tej
- 2 mk cukor
- 6 gramm élesztő
- 7,5 dkg vaj
- 3 ek cukor
- 7 dl liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3-3,5 dl tej
- ízlés szerinti cukor
- olvasztott vaj
- cukor
Elkészítés:
2 dl langyos tejben feloldunk 2 mk. cukrot és 6 gramm szárított élesztőt. Kikeverünk 7,5 dkg vajat 3 evőkanál cukorral.
Hozzáöntünk 7 dl lisztet, a felfutott élesztőt, 1 tojást, és jól kidagasztjuk. Fél órát kelesztjük.
1 vaníliás pudingport felfőzünk 3-3,5 dl tejjel,ízlés szerint cukorral.
A krémet hagyjuk kihűlni, a tésztából pedig 10 gombócot formázunk. Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és letakarva további 20 percig kelesztjük. A krémet habzsákba töltjük, és a habzsák csőrét a tésztába szúrva annyi krémet teszünk bele, ami éppen kicsordul a zsemle tetején. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A zsemléket még forrón megkenjük olvasztott vajjal, és azonnal megszórjuk kristálycukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »