Túrósbatyu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- pici só
- cukor
- 1 kávés pohár étolaj
- 2,5 dkg élesztő
- kb 2,5 dl tej
Töltelék:
- 250 g túró
- 25 g búzadara
- cukor ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- aki szereti tehet bele mazsolát is
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kb 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére diónyi nagyságú tölteléket teszünk (a töltelék hozzávalóit összekeverjük), majd a sarkait összefogjuk és batyut formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd meleg helyen még 20 percig kelesztjük. Tetejét felvert tojással lekenjük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »