Túrósbatyu

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás felverve
  • pici só
  • cukor
  • 1 kávés pohár étolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • kb 2,5 dl tej

Töltelék:

  • 250 g túró
  • 25 g búzadara
  • cukor ízlés szerint
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • aki szereti tehet bele mazsolát is

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kb 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére diónyi nagyságú tölteléket teszünk (a töltelék hozzávalóit összekeverjük), majd a sarkait összefogjuk és batyut formázunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd meleg helyen még 20 percig kelesztjük. Tetejét felvert tojással lekenjük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.