Túrós pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 50 dkg margarin
- 50 dkg liszt
- só
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A túrót a margarinnal összemorzsoljuk, könnyebb, ha a margarin nem túl hideg, hanem szoba hőmérsékletű, lágyabb.
Hozzákeverjük a lisztet, ízlés szerint egy kis sót teszünk bele.
A tészta lágyabb lesz, mint gondoljuk, ezért hűteni kell kb. fél óráig, nem szabad hozzá több lisztet tenni, mert kemény lesz a pogácsa.
Utána kinyújtjuk közepes vastagságúra, kiszaggatjuk, a tetejét megkenjük a tojással.
Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »