Túrós pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 50 dkg margarin
- 50 dkg liszt
- só
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A túrót a margarinnal összemorzsoljuk, könnyebb, ha a margarin nem túl hideg, hanem szoba hőmérsékletű, lágyabb.
Hozzákeverjük a lisztet, ízlés szerint egy kis sót teszünk bele.
A tészta lágyabb lesz, mint gondoljuk, ezért hűteni kell kb. fél óráig, nem szabad hozzá több lisztet tenni, mert kemény lesz a pogácsa.
Utána kinyújtjuk közepes vastagságúra, kiszaggatjuk, a tetejét megkenjük a tojással.
Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »