Túrós pogácsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 50 dkg margarin
  • 50 dkg liszt

A tetejére:

  • 1 tojás sárgája

Elkészítése:

A túrót a margarinnal összemorzsoljuk, könnyebb, ha a margarin nem túl hideg, hanem szoba hőmérsékletű, lágyabb.

Hozzákeverjük a lisztet, ízlés szerint egy kis sót teszünk bele.

A tészta lágyabb lesz, mint gondoljuk, ezért hűteni kell kb. fél óráig, nem szabad hozzá több lisztet tenni, mert kemény lesz a pogácsa.

Utána kinyújtjuk közepes vastagságúra, kiszaggatjuk, a tetejét megkenjük a tojással.

Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.