Túrós pite recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 3-4 ek tej
A töltelékhez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 dkg túró
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- 5 dkg mazsola
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd két cipóra vesszük. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákat az 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és a túrót. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük és a túrós krémmel összekeverjük.
Az egyik cipót kinyújtjuk fél cm vastagra és a tepsibe tesszük, megszórjuk morzsával és a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk. Befedjük a másik kinyújtott lappal, felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra szeleteljük, porcukorral meghintjük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


