Túrós pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 3-4 ek tej
A töltelékhez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 dkg túró
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- 5 dkg mazsola
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd két cipóra vesszük. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákat az 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és a túrót. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük és a túrós krémmel összekeverjük.
Az egyik cipót kinyújtjuk fél cm vastagra és a tepsibe tesszük, megszórjuk morzsával és a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk. Befedjük a másik kinyújtott lappal, felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra szeleteljük, porcukorral meghintjük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »