Túrós bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 85 dkg liszt
- 4 dl langyos tej
- 4 dkg friss élesztő
- 2 ek méz
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg olvasztott vaj
- csipet só
Töltelék:
- 75 dkg túró
- 5 ek porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 10 dkg mazsola
Elkészítése:
A tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük.
A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük (legalább 30 percet), majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és 18 darabra vágjuk.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
A tésztát megtöltjük egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel. Behajtjuk a tésztaszéleket, majd feltekerjük, és egy magas falú tepsibe (30 x 38 cm) pakoljuk.
Újabb 30 percig pihentetjük meleg helyen, majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »