Túrós bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 85 dkg liszt
- 4 dl langyos tej
- 4 dkg friss élesztő
- 2 ek méz
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg olvasztott vaj
- csipet só
Töltelék:
- 75 dkg túró
- 5 ek porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 10 dkg mazsola
Elkészítése:
A tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük.
A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük (legalább 30 percet), majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és 18 darabra vágjuk.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
A tésztát megtöltjük egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel. Behajtjuk a tésztaszéleket, majd feltekerjük, és egy magas falú tepsibe (30 x 38 cm) pakoljuk.
Újabb 30 percig pihentetjük meleg helyen, majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »