Túrós béles recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 ek porcukor
- 1 dl étolaj
- 1 mk só
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A lekenéshez:
- 3 ek étolj
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + pici tej keveréke
A töltelékhez:
- 30 dkg túró (tehetsz bele többet is,nekem elég volt a töltelék)
- 1 ek tejföl
- 1 ek búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek porcukor(vagy ízlés szerint
- mazsola
Elkészítése: Elkészítése:
1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel,valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva, jól kidolgozzuk. Először egy ragacsos masszát kapunk, tovább dagasztjuk, amíg szép hólyagos lesz és a tál falától elválik. A tetejét étolajjal lekenjük, a kelesztőtál tetejét rátesszük és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk,ujjnyi vastagra nyújtjuk,16 db négyzetre vágjuk, tölteléket teszünk a közepükre. A tészta négy sarkát felvert tojással lekentem,majd átlósan a négy sarkát ráhajtottam,így a tészta rátapadt.
A tetejüket a felvert tojással elkevert tejjel lekenjük,majd közepesen forró sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »