Túros batyu recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl langyos tej
- 7,5 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg élesztő
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 40 dkg túró
- 5-6 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál búzadara
- 5 dkg mazsola
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A lisztet, a sóval, cukorral összekeverjük, majd a margarint kockákra vágva beletesszük, így morzsoljuk össze a tészta alapot, ezután beletesszük a tejben felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, majd 1 órán át kelesztjük.
A kelesztés közben elkészítjük a tölteléket, az alapanyagokat összekeverjük, ha robotgéppel tesszük, akkor lágy-kellemes lesz és finomabb a batyunk :) .
A megkelt tésztát kinyújtjuk, kb 0,5 cm vastagra és 10×10 cm-es kis tésztákra vágjuk, ebbe teszünk kb: 1 evőkanálnyi tölteléket, majd 4 oldalról összehajtjuk. A tetejét mindegyiknek tojásfehérjével bekenjük. Sütőpapírra téve könnyen kiszedhető a tepsiből. 180 fokon sütjük kb: 20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »