Túros batyu recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl langyos tej
- 7,5 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dkg élesztő
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 40 dkg túró
- 5-6 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál búzadara
- 5 dkg mazsola
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A lisztet, a sóval, cukorral összekeverjük, majd a margarint kockákra vágva beletesszük, így morzsoljuk össze a tészta alapot, ezután beletesszük a tejben felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, majd 1 órán át kelesztjük.
A kelesztés közben elkészítjük a tölteléket, az alapanyagokat összekeverjük, ha robotgéppel tesszük, akkor lágy-kellemes lesz és finomabb a batyunk :) .
A megkelt tésztát kinyújtjuk, kb 0,5 cm vastagra és 10×10 cm-es kis tésztákra vágjuk, ebbe teszünk kb: 1 evőkanálnyi tölteléket, majd 4 oldalról összehajtjuk. A tetejét mindegyiknek tojásfehérjével bekenjük. Sütőpapírra téve könnyen kiszedhető a tepsiből. 180 fokon sütjük kb: 20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

