Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu recept

Túrós batyu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 85 dkg liszt
    • 6 dl langyos tej
    • 4 dkg friss élesztő
    • 2 ek méz
    • 15 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • csipet só

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 3 ek búzadara
    • 4 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg mazsola
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A vaj kivételével mindent összekeverek, és legalább 10 percig pihentetem a tésztát. A pihentetés után beleteszem a vajat, és alaposan kidagasztom.

    Meleg helyen megkelesztem (25 perc). Ez alatt elkészítem a tölteléket.

    Töltelék készítése:

    Az áttört túrót elkeverem a cukorral, a búzadarával, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a mazsolával. A tojásfehérjéből felvert habot óvatosan beleforgatom.

    Összeállítás:

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán fél centi vastag négyzet alakra nyújtom, és 10 x 10 cm-es négyzetekre vágom. A közepükre teszek egy-egy kanállal a töltelékből.

    A négyzetek sarkait középen összefogom, és csavarok rajta egyet. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.

    Újra megkelesztem (20 perc), lekenem felvert tojással, majd 170 fokon 30 perc alatt készre sütöm.

    A túrós batyu kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 244 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 38 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá