Túrógombóc mézes-fahéjas tejföllel recept

Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 50 dkg túró
- 20 dkg búzadara
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-6 ek. kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- olaj
- zsemlemorzsa
A tejfölhöz:
- 4-5 dl tejföl (12%-os)
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1-2 ek kristálycukor
- 1 ek méz
- 1/2 kk fahéj
Elkészítése:
A túrót áttörjük, elkeverjük a búzadarával, cukorral, sóval, a citromhéjjal és a tojások sárgájával. Egy órát pihentetjük hűtőben. Közben kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és elkészítjük a mézes-fahéjas tejfölt. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a túrós-búzadarás masszába. Nedves kézzel gombócokat formázunk, kifőzzük és beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába.
Még melegen, a hideg mézes-fahéjas tejföllel tálalva elfogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »