Túrógombóc kukoricadarával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dl víz
- 5 dl tej
- 4 dl kukoricadara
- 1 kg túró
- 1 csipet só
- 25 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
Tálaláshoz:
- cukor
- tejföl
Elkészítése:
A vizet és tejet egy csipet sóval és ízlés szerinti cukorral felforraljuk, és a kukoricadarát lassan hozzáadva állandó keverés mellett meg főzzük.
Még melegen belekeverjük a túrót. Vizes kézzel tojásnyi gombócokat formázunk.
Zsemlemorzsát pirítunk, amiben elkeverjük a vajat. A gombócokat ebbe a morzsába forgatjuk.
Cukrozott tejföllel kínáljuk.
A túrógombóc kukoricadarával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »