Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrógombóc recept

Túrógombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek búzadara
    • csipet só
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 1 ek étolaj
    • 2 ek porcukor
    • 2 dl tejföl
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A vizet egy csipet sóval feltesszük forrni. A zsemlemorzsát kevés olajon aranybarnára pirítjuk.

    A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a csipet sót, a tojásokat, a búzadarát és jól összekeverjük. Pár percig állni hagyjuk.

    Ha a víz felforrt, akkor vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából és a forrásban lévő vízbe tesszük főni. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, akkor kiszedjük a pirított zsemlemorzsára, és megforgatjuk benne.

    Tálalásnál megszórjuk vaníliás porcukorral és meglocsoljuk langyos tejföllel.

    Tipp:

    Én mindig kicsit lágyabbra, gyengébbre hagyom a túrógombócot, mert így rezgősebb lesz a végeredmény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá