Túrógombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek búzadara
- csipet só
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1 ek étolaj
- 2 ek porcukor
- 2 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A vizet egy csipet sóval feltesszük forrni. A zsemlemorzsát kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a csipet sót, a tojásokat, a búzadarát és jól összekeverjük. Pár percig állni hagyjuk.
Ha a víz felforrt, akkor vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából és a forrásban lévő vízbe tesszük főni. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, akkor kiszedjük a pirított zsemlemorzsára, és megforgatjuk benne.
Tálalásnál megszórjuk vaníliás porcukorral és meglocsoljuk langyos tejföllel.
Tipp:
Én mindig kicsit lágyabbra, gyengébbre hagyom a túrógombócot, mert így rezgősebb lesz a végeredmény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


