Túrógombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek búzadara
- csipet só
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1 ek étolaj
- 2 ek porcukor
- 2 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A vizet egy csipet sóval feltesszük forrni. A zsemlemorzsát kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a csipet sót, a tojásokat, a búzadarát és jól összekeverjük. Pár percig állni hagyjuk.
Ha a víz felforrt, akkor vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából és a forrásban lévő vízbe tesszük főni. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, akkor kiszedjük a pirított zsemlemorzsára, és megforgatjuk benne.
Tálalásnál megszórjuk vaníliás porcukorral és meglocsoljuk langyos tejföllel.
Tipp:
Én mindig kicsit lágyabbra, gyengébbre hagyom a túrógombócot, mert így rezgősebb lesz a végeredmény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »