Túrógombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 4 ek búzadara
  • csipet só
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek étolaj
  • 2 ek porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A vizet egy csipet sóval feltesszük forrni. A zsemlemorzsát kevés olajon aranybarnára pirítjuk.

A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a csipet sót, a tojásokat, a búzadarát és jól összekeverjük. Pár percig állni hagyjuk.

Ha a víz felforrt, akkor vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából és a forrásban lévő vízbe tesszük főni. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, akkor kiszedjük a pirított zsemlemorzsára, és megforgatjuk benne.

Tálalásnál megszórjuk vaníliás porcukorral és meglocsoljuk langyos tejföllel.

Tipp:

Én mindig kicsit lágyabbra, gyengébbre hagyom a túrógombócot, mert így rezgősebb lesz a végeredmény.