Túrógombóc recept

Hozzávalók:
16-17 darabhoz:
- 45 dkg tehéntúró (félzsíros)
- 1,5 dl búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek porcukor
- nagy csipet só
- 0,5 citrom reszelt héja
- kb. 15 dkg zsemlemorzsa
- 2-3 ek olaj
Elkészítése:
A túrót villával törjük össze. Keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a sót, a citrom lereszelt héját és a búzadarát. Aduk hozzá a tojásokat is, és ezzel is jól keverjük ki. Kissé lágyabb masszát fogunk kapni. Fóliával fedjük be a tálat, és tegyük be hűtőbe néhány órára (vagy egy éjszakára).
Egy lábasban forraljunk vizet. Vizes kézzel formázzunk gombócokat a masszából, és óvatosan eresszük bele a forró vízbe. Vegyük lentebb a hőfokot és gyöngyöző vízben főzzük a gombócokat készre. (Ne kevergessük!)
Amikor megfőttek a gombócok, szűrőkanállal emeljük ki a vízből, csepegtessük le, és forgassuk pirított zsemlemorzsába.
Morzsa készítése:
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Szórjuk rá a zsemlemorzsát, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve pirítsuk szép barnára. Vigyázzunk, mert egyszer csak hirtelen pirulni kezd, ne égessük le!
Fahéjas porcukorral megszórva, tejföllel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »