Túrógombóc recept

Hozzávalók:
16-17 darabhoz:
- 45 dkg tehéntúró (félzsíros)
- 1,5 dl búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek porcukor
- nagy csipet só
- 0,5 citrom reszelt héja
- kb. 15 dkg zsemlemorzsa
- 2-3 ek olaj
Elkészítése:
A túrót villával törjük össze. Keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a sót, a citrom lereszelt héját és a búzadarát. Aduk hozzá a tojásokat is, és ezzel is jól keverjük ki. Kissé lágyabb masszát fogunk kapni. Fóliával fedjük be a tálat, és tegyük be hűtőbe néhány órára (vagy egy éjszakára).
Egy lábasban forraljunk vizet. Vizes kézzel formázzunk gombócokat a masszából, és óvatosan eresszük bele a forró vízbe. Vegyük lentebb a hőfokot és gyöngyöző vízben főzzük a gombócokat készre. (Ne kevergessük!)
Amikor megfőttek a gombócok, szűrőkanállal emeljük ki a vízből, csepegtessük le, és forgassuk pirított zsemlemorzsába.
Morzsa készítése:
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Szórjuk rá a zsemlemorzsát, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve pirítsuk szép barnára. Vigyázzunk, mert egyszer csak hirtelen pirulni kezd, ne égessük le!
Fahéjas porcukorral megszórva, tejföllel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »