Túrógombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 l tej
- 30 dkg búzadara (20 ek)
- 5 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kg túró
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
- 1 pohár tejföl
- 1-2 ek porcukor
Elkészítése:
A tejbe beleszórom a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot, és felforralom. Folyamatosan keverve sűrű tejbegrízt készítek.
Ha kész, hozzákeverem a túrót, és hagyom kihűlni.
A zsemlemorzsát megpirítom, majd elkeverem benne a vajat. A túrós masszából kézzel gombócokat formázok, majd megforgatom a pirított zsemlemorzsában.
Tálaláskor porcukros tejföllel locsolom meg.
A túrógombóc kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »