Túrógombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 l tej
- 30 dkg búzadara (20 ek)
- 5 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kg túró
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
- 1 pohár tejföl
- 1-2 ek porcukor
Elkészítése:
A tejbe beleszórom a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot, és felforralom. Folyamatosan keverve sűrű tejbegrízt készítek.
Ha kész, hozzákeverem a túrót, és hagyom kihűlni.
A zsemlemorzsát megpirítom, majd elkeverem benne a vajat. A túrós masszából kézzel gombócokat formázok, majd megforgatom a pirított zsemlemorzsában.
Tálaláskor porcukros tejföllel locsolom meg.
A túrógombóc kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »