Túrógombóc recept
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek liszt
- 5 ek búzadara
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek cukor
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük. A sárgáját a cukrokkal, sóval, citromhéjjal kézzel összekevrjük, majd a túrót, lisztet és búzadarát is belekeverjük. A tojások felvert habját beleforgatjuk és fél órára hűtőbe tesszük, hogy a dara megdagadjon (de az se baj, ha egy éjszakát pihentetjük.)
Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és enyhén sós, lobogó vízben megfőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére, kb 10 perc.
A zsemlemorzsát megpirítjuk és a megfőtt gombócokat beleforgatjuk. Tejföllel, fahéjjal, porcukorral megszórva tálaljuk.
A túrógombóc kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

