Túrógombóc recept
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek liszt
- 5 ek búzadara
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek cukor
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük. A sárgáját a cukrokkal, sóval, citromhéjjal kézzel összekevrjük, majd a túrót, lisztet és búzadarát is belekeverjük. A tojások felvert habját beleforgatjuk és fél órára hűtőbe tesszük, hogy a dara megdagadjon (de az se baj, ha egy éjszakát pihentetjük.)
Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és enyhén sós, lobogó vízben megfőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére, kb 10 perc.
A zsemlemorzsát megpirítjuk és a megfőtt gombócokat beleforgatjuk. Tejföllel, fahéjjal, porcukorral megszórva tálaljuk.
A túrógombóc kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

