Túrógombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Túrógombóc

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 2 ek liszt
  • 5 ek búzadara
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek cukor
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük. A sárgáját a cukrokkal, sóval, citromhéjjal kézzel összekevrjük, majd a túrót, lisztet és búzadarát is belekeverjük. A tojások felvert habját beleforgatjuk és fél órára hűtőbe tesszük, hogy a dara megdagadjon (de az se baj, ha egy éjszakát pihentetjük.)

Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és enyhén sós, lobogó vízben megfőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére, kb 10 perc.

A zsemlemorzsát megpirítjuk és a megfőtt gombócokat beleforgatjuk. Tejföllel, fahéjjal, porcukorral megszórva tálaljuk.