Töltött virág recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g finom liszt
- 1 csomag instant élesztő
- 1,5 ek cukor
- 1 tk só
- 3 dl tej
- 1 csapott tk cukor az élesztő felfuttatásához
A töltelékhez:
- 350 g gépsonka
- 120 g konzerv csemege kukorica
- 2 kis fej lila hagyma
- 100 g sajt
- 300 g tejföl
- 50 g vaj
- 1 tk fokhagymapor
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
- napraforgó mag
Elkészítése:
1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet.
Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A sonkát, a sajtot és a lila hagymát apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kukoricát, a tejfölt és a fokhagyma port, majd alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. Az első tésztalapot a kiolajozott formába helyezzük, megkenjük olvasztott vajjal és elsimítjuk rajta a töltelék 1/3-át.
Így folytatjuk, amíg el nem fogynak a tésztalapjaink és a töltelék. Én a szélén picit lenyomkodtam a tésztalapokat, hogy kissé összeragadjanak, de szerintem e nélkül sem folyik ki a töltelék.
A végén bevagdossuk a tészta tetejét és még 30 percet kelesztjük.
Ezután lekenjük felvert tojással és megszórjuk a magokkal.
175-180 fokos sütőben kb. fél órát sütjük. Ha nagyon pirul a teteje, tehetünk rá egy darab alufóliát. Az enyémre nem kellett tenni, de ez sütő függő.
A sütőforma átmérője: 28 cm
A töltött virág kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »