Töltött virág recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g finom liszt
- 1 csomag instant élesztő
- 1,5 ek cukor
- 1 tk só
- 3 dl tej
- 1 csapott tk cukor az élesztő felfuttatásához
A töltelékhez:
- 350 g gépsonka
- 120 g konzerv csemege kukorica
- 2 kis fej lila hagyma
- 100 g sajt
- 300 g tejföl
- 50 g vaj
- 1 tk fokhagymapor
A tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
- napraforgó mag
Elkészítése:
1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet.
Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A sonkát, a sajtot és a lila hagymát apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a kukoricát, a tejfölt és a fokhagyma port, majd alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. Az első tésztalapot a kiolajozott formába helyezzük, megkenjük olvasztott vajjal és elsimítjuk rajta a töltelék 1/3-át.
Így folytatjuk, amíg el nem fogynak a tésztalapjaink és a töltelék. Én a szélén picit lenyomkodtam a tésztalapokat, hogy kissé összeragadjanak, de szerintem e nélkül sem folyik ki a töltelék.
A végén bevagdossuk a tészta tetejét és még 30 percet kelesztjük.
Ezután lekenjük felvert tojással és megszórjuk a magokkal.
175-180 fokos sütőben kb. fél órát sütjük. Ha nagyon pirul a teteje, tehetünk rá egy darab alufóliát. Az enyémre nem kellett tenni, de ez sütő függő.
A sütőforma átmérője: 28 cm
A töltött virág kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 7 g