Töltött párnácska recept

Hozzávalók:
- 50 dkg. Liszt
- 25 dkg burgonya (4-5 db közepes)
- 1 kávéskanál szárított élesztő
- 2 púpos kanál zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,2 kávéskanál só
- 3 evőkanál tejföl
- Töltelék:
- 1 nagyobb húskonzerv
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, foghagyma, oregánó
Elkészítése:
A burgonyát megfőzőm melegen áttöröm.
A lisztben elkeverem az élesztőt, sót, majd hozzáadom langyosra hűlt burgonyát, 1 tojást, és a tejfölt. Alaposan összegyúrom, majd vékonyra nyújtom. Én kb. 10 cm átmérőjű pohárral szaggattam ki, de lehet nagyobb is. A hagymát megpárolom, majd beleöntöm a darált húskonzervet, a foghagymát és a fűszereket. Villával szétnyomkodom. A kivágott tészta egyik felére halmozok egy teáskanálnyit, majd ráhajtom a másik felét. Előmelegített sütőben megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »