Töltött korongok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál só ( szerintem ez sok , én kevesebbet tettem)
- 20 dkg margarin
Töltelék:
- 1 doboz kukorica
- 15 dkg sonka
- 1 tömlős sajt (100 g)
- 4 evőkanál tejföl
Teteje:
- 1 kicsi felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
A langyos tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk, majd hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a sót és az olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk belőle. Letakarva duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a kukoricát lecsepegtetjük, a sonkát felvágjuk, majd a töltelék többi hozzávalójával összegyúrjuk.
A megkelt tésztát két részre osztjuk. Vákonyra kinyújtjuk, majd egy kanál segítségével az egyik felére kis halmokat teszünk a töltelékből és ráhajtjuk a másik felét, majd a halmok körül jól összenyomkodjuk az ujjunkkal, majd egy pohárral vagy kerek szaggatóval kiszúrjuk. Ha szükséges, akkor a széleit kissé összenyomkodjuk még.
A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A leeső tésztát újra összegyúrjuk, majd kb 10 perc pihentetés után újra kinyújtjuk és tölthetjük is.
kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk. Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica.
A tetejét megkenjük a felvert tojás és a tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon fokon sütjük kb 25 percig.
Ez az eredeti recept, de vagy én csinálok valamit rosszul vagy a recept nem jó, de nekem a dupla adag tésztához elég ennyi töltelék! :)
Jó étvágyat!
Nézd meg videón is:
A töltött korongok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

