Töltött csöröge recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 ek tejföl
- pici só
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 ek porcukor
Túrós töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 ek porcukor
- 2 ek búzadara
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- reszelt citromhéj
Lekváros töltelékhez:
- 3-4 ek kemény szilvalekvár
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 1 órát pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk.
A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Derelyevágóval a tésztát négyzetekre vágjuk, a közepére tesszük a tölteléket és félbe hajtjuk, majd jól lenyomkodjuk.
Az olajat felhevítjük, majd a lángot mérsékeljük és szép pirosra sütjük a fánkokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »