Töltike recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- tej a futtatáshoz
- 1 ek só
- 20 dkg margarin
Töltelék:
- 10 dkg kukorica
- 10 dkg zöldborsó (megfőzve)
- 10 dkg sonka (olcsó párizsi) reszelve
- 1 db tömlős sajt
- 2-3 ek tejföl
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1-2 ek tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát összeállítjuk, megkelesztjük, majd közben a tölteléket elkészítjük.
A tésztát kinyújtjuk ½ cm vastagságúra, majd a tölteléket elkenjük, és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom a rudakat, majd a tetejét megkenem a tojással elkevert tejföllel, a reszelt sajtot teszek rá.
180 fokon pirosra sütöm kb: 40-45 perc.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »