Tepsis krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 evőkanál olaj
- 20 dkg kolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg húsos szalonna
- só
Elkészítés:
K¡olajozunk egy mély tűzálló tálat vagy zománcos tepsit, beleöntjük a nyers, megtisztított és karikákra vágott burgonyát. Közé keverjük a karikákra vágott kolbászt és a tört fokhagymát. Közben felszeleteljük, (bevagdossuk, és ropogósra sütjük a szalonnát, a zsírjával megöntözzük a krumplit, a pörcöt félretesszük. A sütőben a burgonyát kb. egy óra hosszat sütjük, közben időnként megkeverve, és ha szép ropogós, a tetejére tesszük a pörcöt, úgy tálaljuk. Ha a szalonna nem túl sós, a krumplit enyhén megsózzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »