Tepsis krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 evőkanál olaj
- 20 dkg kolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg húsos szalonna
- só
Elkészítés:
K¡olajozunk egy mély tűzálló tálat vagy zománcos tepsit, beleöntjük a nyers, megtisztított és karikákra vágott burgonyát. Közé keverjük a karikákra vágott kolbászt és a tört fokhagymát. Közben felszeleteljük, (bevagdossuk, és ropogósra sütjük a szalonnát, a zsírjával megöntözzük a krumplit, a pörcöt félretesszük. A sütőben a burgonyát kb. egy óra hosszat sütjük, közben időnként megkeverve, és ha szép ropogós, a tetejére tesszük a pörcöt, úgy tálaljuk. Ha a szalonna nem túl sós, a krumplit enyhén megsózzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »