Tepsis krumpli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg kolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg húsos szalonna

Elkészítés:
K¡olajozunk egy mély tűzálló tálat vagy zománcos tepsit, beleöntjük a nyers, megtisztított és karikákra vágott burgonyát. Közé keverjük a karikákra vágott kolbászt és a tört fokhagymát. Közben felszeleteljük, (bevagdossuk, és ropogósra sütjük a szalonnát, a zsírjával megöntözzük a krumplit, a pörcöt félretesszük. A sütőben a burgonyát kb. egy óra hosszat sütjük, közben időnként megkeverve, és ha szép ropogós, a tetejére tesszük a pörcöt, úgy tálaljuk. Ha a szalonna nem túl sós, a krumplit enyhén megsózzuk.