Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Teknősbéka szendvics recept

Teknősbéka szendvics
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 2 kk só
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3,5 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 6 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Lekenéshez:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve

    Formázáshoz:

    • egy műanyag ravioli készítő

    Szendvics elkészítéséhez:

    • vaj
    • felvágott
    • sajt
    • uborka a fejnek és a lábaknak
    • majonéz és 2 db egész bors a szemeknek

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl tejben 1 tk cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját, és a maradék tejet fokozatosan adagolva hozzá kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk.
    Zsemléket formálunk a tésztadarabokból. A ravioli készítőt egyesével minden zsemlére rányomjuk. Ne sajnáljuk, nyomjuk rá erősen, mert sütéskor így is megemelkednek.

    A zsemléket két tenyerünk között kicsit sodorjuk meg, hogy magasodjanak, mintha korongoznánk. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. (Érdemes távolabb tenni egymástól, mert még nőni fognak.) Addig kelesztjük még, amíg bemelegszik a sütő.
    Lekenjük felvert tojással.

    200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt (hőlégkeverés) megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

    Megkenjük vajjal, megtöltjük szalámival és sajttal. Vékony uborkaszeleteket vágunk a fejnek és a lábaknak.
    A szemet kialakítjuk a majonézből és borsból.

    Tipp:

    Már több helyen is az interneten láttam ilyen kis cuki szendvicseket. Gondoltam most én is meglepem a gyerekeket. Egyáltalán nem igényel sokkal több munkát, mint egy hagyományos zsemle, illetve szendvics elkészítése.
    További képek a formázásról megtekinthetők a blogon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá