Tejfölös fánk recept

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 4 dl tejföl
- 5 dkg élesztő
- 2 kávéskanál só
- 2 teáskanál cukor
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk.
Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást és a tejfölt, majd simára keverjük fakanállal.
Egy órára hűtőbe tesszük.
Miután kivettük a hűtőből, ujjnyi vastagságúra sodorjuk, kiszaggatjuk és még 15 percig állni hagyjuk, majd olajban kisütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »