Tejfölös fánk recept
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 dl tej
- 4 dl tejföl
- 5 dkg élesztő
- 2 kávéskanál só
- 2 teáskanál cukor
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk.
Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást és a tejfölt, majd simára keverjük fakanállal.
Egy órára hűtőbe tesszük.
Miután kivettük a hűtőből, ujjnyi vastagságúra sodorjuk, kiszaggatjuk és még 15 percig állni hagyjuk, majd olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

