Tejespite barackízzel recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg barackíz
- 20 dkg sárgabarack befőtt
- 1 l tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg só
- 1 cs vaníliás cukor
- 0,5 dl barack pálinka
Elkészítése:
Lisztből és a tejből, sóval, cukorral,vaníliás cukorral, tojással palacsintatésztát készítünk.
Egy sütőtepsit vékonyan kizsírozunk, kb. ujjnyi magasan, beletöltjük a palacsinta tésztát. A sütőt jól felforrósítjuk
(250-300°C), a tésztát a forró sütőbe szép pirosra sütjük. Sütés közben hólyagok keletkeznek ami a tészta jó állagát
tükrözi. Amikor megsült, kivesszük a sütőből, pihentetjük, majd kockára vágjuk, barackbefőttel díszített tálra helyezzük. Leöntjük
barackpálinkával elkevert forró barackízzel, és porcukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »